09 december 2011

Sak

Visst håller hon sin så efterlängtade dotter moderligt och värmande. (Irroni). Som en sak.

Dagens barn är den nya inne-prylen. En liten "sak" som ska ge de där lilla extra till livet- främst mamman. Det viktigaste attributet denna "sak" har är sin garderob."Saken" ska kläs i de färger, former och stilar som föräldern själv väljer. Gärna vuxet, som en själv. Flickor står högst i kurs, för dom har ju så fina kläder på alla klädavdelningar, massa pynt och kraffs. Hårband, ringar, halsband och massa klänningar i tyll och spetts. De första åren får "saken" gärna se ut som en docka. Med siden rosett och lackskor med tillhörande tyllklänning. Sen ska "saken" gärna se ut som en vandrande fashionista. Med de senaste inom modet; skinnväst, magkorta toppar, mocka skor, slitna jeans och skin-shorts. Allt detta går att hitta på de större kedjorna. Är de inte horribelt att barn ska se ut som vuxna. Ska dom inte få vara de dom är. BARN.

Sen kan man köpa andra roliga attribut till "saken" som gärna får visa vilken hög status man har bland flocken. Sen så ska "saken" gärna färg matchas i minsta detalj, med hemmet, livet - ja allt. Sen som pricket över i:et, så kan man skaffa sig någon som tar hand om "saken" när "saken" börjar bli för krävande. När man helt enkelt har ledsnat på "saken". Dock så kan man ju inte lämna tillbaka "saken" eller lägga bort den. Men de lilla "dilemmat" har nog inte riktigt kommit fatt dom.

Jag väljer att benämna barnet som en SAK, för att få effekt i texten. Att få en kontext på problemet som råder, för Oja - Det finns de människor där ute som ser barn som en sak, som man går och skaffar för att alla andra har det. Sadly.

Inga kommentarer: