09 september 2011

4 Barnvagnar

Här kommer ett litet inlägg om de vagnar jag har haft under dessa snart 18 månader som mamma.



Urban Jungle: en vagn för dig som gillar att variera dig. 8.500kr

Fördelar: Underbar att köra, snygg, rejäl, stora hjul (inför vintern) Charlie ligger bekvämt och bra. Tar 35kg!, bra suflet, snygg design, lätt att fälla ihop. Inbyggt myggnät.

Nackdelar: Stor ihop fälld, liten liggdel, ingen fotsack, inget reglerbart fotstöd, dåligt regnskydd och kan bara användas framåt i sittläget.

Teutonia Timmy: En sulky med bra lösningar. 3,500kr

Fördelar: Stor suflet, bra liggyta, snygg design, kan användas från födseln då man kan vända på sufleten och ha i en ligglift, ombonad

Minus: Finns inte så många minus - möjligtvis att den inte har "rörliga" hjul, vändbar sittdel.

Teutonia Spirit S3 - tysk teknik samt design. 9.000kr

Fördelar: Går att klicka på babyskyddet med en adapter, fin design, stor lift, lättkörd, lätt att fälla ihop, går att köra i snö (dock inte djupsnö eller nysnö).

Nackdelar: Liten liggkorg, liten sittdel, kort suflet i liggläge, stor ihop fälld.

Bugaboo Camelon - "vagnarnas vagn". 10.500kr

Fördelar: Ja, ni. Helt okej, men inget mer. Liten - ja, snygg - ja, lättkörd - ja. Smarta lösningar - ja. Kul med att man kan byta färg efter humör/säsong.

Nackdelar: Svår att fälla ihop, knappt nån suflet i liggläge, liggdelen är liten och extremt låg, så om man har en lång partner eller är lång själv, då är denna vagn inget för dig. Bra i snö? - NEJ! (när jag använde vinterhjulen så var de den tyngsta, värsta jävla vagn jag kört) sämre vagn i snö/modd/grus/sand får man nog leta länge efter.
Värd sitt prsi: NEJ NEJ NEJ*

*Tro mig, jag har ändå ägt en drös av olika vagnar/modeller och denna vagn är ingen übervagn. En helt okej vagn om du bor i en storstad och åker mycket buss, tåg, tunnelbana samt litet hem/lite plats och bil. I ett klimat som inte är som i Sverige. Då är denna vagn nog en "drömvagn".

2 kommentarer:

Mikaela sa...

Inte konstigt att man känner sig "stressad" när folk håller på så. Vissa har väl andra saker för sig än att lära sig gå snabbt :)
Ingen har något att säga till om när det gäller våra barn så länge dom mår bra och inte behandlas illa.
Haha "Nåt fel på han?" oh please.

Nej, det är en bok! Av Maria Sveland. Googla Bitterfittan.

Vagnen is wonderful. På nästan alla sätt och vist. Hade varit bra om ryggen var mer rak så att barnet ser mer och så är det ju drygt med tyget som åker fram när man drar upp den. Men det världsliga saker, allt annat väger upp :) Som t.ex. follow-the-sun sufletten som är bäst ever :D

Kul med inlägg om alla vagnar. Men har ni inbyggt myggnät i er UJ? Det har inte vi :0 Är väl olika modeller kanske.

Karin sa...

Tack för ett bra vagn-inlägg. Vi var sugen på en Bugga - men har ångrat mig lite nu. Man vill ju inte få nackspärr när man ska plocka upp ungen ;)