04 april 2011

Sova, sova, sova


Har en liten fundering så här på morgon kvisten. Det är så att hjärtat som snart är 1 år, fortfarande sover 2ggr per dag. En sovstund mellan 10-13 (sover i regel 3h) och sen en vid 15-17(sover i regel 2h). Är de någon av er som har små som sover så? Jag har förstått att de är ganska mycket dagsömn för ett sånt "gammalt" barn. Han sover natt 20.30-07.30 utan uppvak. Så han får ju sin sömn på natten, så de borde ju inte vara därför han sover så mycket på dagen. Ska fråga på BVC när vi ska ditt om 2 veckor. Men ville kika hur era små sover i denna ålder?

3 kommentarer:

Sandra sa...

Jag tycker det låter helt normalt! Vår Majken blir 1 om lite mindre än en månad och sover nästan exakt som er son. Alltså ca 20:30-07:00 samt två lurer under dagen,runt 11 och 16. Jag vet vissa som sover upp emot 3 gånger/dag så det är nog inget att oroa sig för :-)

Linda sa...

Milton sov 2 gånger per dag tills han började på dagis när han var 1 år och 3 månader. Så det är nog alldeles normalt :)

Finni - Elliotts morsa sa...

Elliott sover väl ovanligt lite kanske men han sover 11 timmar på natten och då vaknar han ofta fortfarande. Sen är det en timme middag om dagen. Han vill absolut inte sova mer under dagen och det är lugnt för mig, men han skulle gärna få sova ordentligt på nätterna :P

Alla barn är olika och så länge dom verkar må bra är allt som det ska :)

Kram